L’entitat que us presentem, va néixer l’any 1978, com a associació de veïns. Està inscrita en el Registre General d’Associacions, amb el número 2737 (secció 1ª). L’any 2002 es va creure convenient fer el canvi de denominació i la modificació dels estatuts. Des d’aleshores, està inscrita amb el nom d’associació EL SUI DE FESTES I TRADICIONS. És una entitat sense ànim de lucre i els seus fins són:

1- Organitzar i potenciar tot tipus d’activitats socials, culturals i esportives.
2- Recuperar les nostres tradicions i vetllar i tenir cura dels nostres béns culturals.
3- Col•laborar amb les diverses associacions del nostre i d’altres municipis, amb la finalitat de sumar esforços per defensar interessos comuns.

Actualment l’associació “El Sui” compta amb un centenar de socis.

Des dels seus inicis, són moltes les persones, associades o no, que, desinteressadament, col•laboren a organitzar la diversitat d’activitats que dur a terme l’associació. (Vegeu apartat d’activitats)

La més important i emblemàtica, bianualment: la carbonera, on hi ha actes per a tothom cada cap de setmana, des del dia de l’encesa i mentre dura la combustió de la pila, fins el dia que es treu el carbó. També organitzem, anualment, l’aplec de sant Salvador, la castanyada, entre d’altres.

No sempre ha estat tot flors i violes, però, malgrat les dificultats, s’han anat superant els entrebancs, s’ha estat al peu del canó en tot moment, i gràcies a l’esperit de lluita, i a la bona coordinació i organització interna, s’ha aconseguit el que per a nosaltres és el més important: fer poble i mantenir vives les festes i tradicions de casa nostra.

L’associació “El Sui” està oberta a tothom: la unió fa la força i quants més serem més riurem.

El nostre lema és: ASSOCIACIÓ “EL SUI” UNA ASSOCIACIÓ DE TOTS I PER A TOTS.

Un sincer agraïment a totes aquelles persones, petits, joves i grans, que fan possible any darrera any, que tots els projectes de l’associació siguin una realitat.


LA JUNTA

Friday the 2nd. Associació el Suí